Koncern Mercedez Benz se bo od leta 2022 naprej oskrboval izključno z električno energijo, pridobljeno iz obnovljivih virov energije

Mar 31, 2021 | Novice, Trajnostni razvoj

S podpisom pogodbe o sodelovanju z luksemburškim dobaviteljem električne energije Enovos S.A. in norveškim proizvajalcem Statkraft, bo Mercedez-Benz od leta 2022 v Nemčiji kupoval električno energijo, proizvedeno izključno iz obnovljivih virov.

Proizvodnja zelene električne energije za koncern Mercedez-Benz  bo sinhronizirana na način, da bo sledila vzorcem porabe koncerna, kar zaenkrat predstavlja edinstven koncept v Nemčiji.  Mercedez-Benz je bil prvi večji industrijski kupec zelene električne energije v Nemčiji, po letu 2018, ko je Nemčija prenehala subvencionirati izgradnjo objektov, namenjenih proizvodnji zelene električne energije.

Mecedez-Benz je sprejel ambiciozne podnebne strategije tudi na drugih področjih delovanja: s strategijo »Ambition 2039« želi podjetje uresničiti cilj CO2   nevtralnega voznega parka do leta 2039 – enajst let prej, kot to zahteva zakonodaja Evropske Unije. Pri podjetju tudi predvidevajo, da bodo do leta 2030 več kot 50% prodanih vozil predstavljali priključni hibridi ali električna vozila.