Ministrstvo za infrastrukturo je objavilo napoved javnih razpisov na področju obnovljivih virov energije in trajnostne mobilnosti v letu 2021

Mar 12, 2021 | Novice, Trajnostni razvoj

Na ministrstvu za infrastrukturo so v sporočilu za javnost zapisali, da bo v prvem polletju 2021 predvidoma objavljenih več javnih razpisov in pozivov v skupni vrednosti več kot 30 milijonov evrov, večino tega bo na voljo v obliki nepovratnih sredstev.

Okvirni načrt objave razpisov na področju obnovljivih virov energije:

  • Javni razpis za sofinanciranje daljinskega ogrevanja na obnovljive vire: v okviru razpisa bo na voljo približno 16 milijonov evrov, razpis bo objavljen v februarju ali marcu 2021.
  • Javni razpis za sofinanciranje operacij gradnje novih manjših proizvodnih naprav za proizvodnjo električne energije z izrabo sončne energije: v okviru razpisa bo na voljo približno 10 milijonov evrov, razpis bo prav tako objavljen v februarju ali marcu 2021.
  • Javni razpis za sofinanciranje gradnje novih manjših proizvodnih naprav za izrabo vetrne energije: v okviru razpisa bo na voljo približno 4 milijone evrov, razpis bo predvidoma objavljen v februarju ali marcu 2021.

 

Okvirni načrt objave razpisov na področju trajnostne mobilnosti:

  • Javni razpis za sofinanciranje operacij “Občinske Celostne prometne strategije nove generacije“: v okviru razpisa bo na voljo približno 2,7 milijona evrov, razpis bo objavljen v aprilu ali maju 2021.
  • Javni razpis za sofinanciranje operacij “Sofinanciranje nakupa in postavitve pametnih polnilnih postaj za električna vozila”: v okviru razpisa bo na voljo približno 2 milijona evrov, razpis bo objavljen proti koncu leta 2021.

 

Vse razpise bomo objavljali pod rubriko »Obnovljivi viri energije«.